Corrie van Nieuwkerk | 06 8182 2820

Over mij

Ik ben ooit begonnen in de zorg en heb de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Dat stukje ‘zorg’ blijft in mij. Het bedrijfsleven heeft mij een rugzak vol ervaring gegeven, ook als leidinggevende. Kennis over hoe de hazen lopen. En heeft mij de taal leren spreken van commercie en zakelijke dienstverlening.

Trainer

Als professioneel trainer ondersteun ik teams in effectief communiceren en vertrouwensvol samenwerken. Hoe mooi is het wanneer je als team op zoek kunt gaan naar je drijfveren, naar waarden, naar hoe je samen méér kunt bereiken. Dat een team méér is als de inbreng van elk individu. En dan ben ik er vaak niet voor de inhoud, maar vooral voor de vorm waarin.

Ik ben NOBTRA erkende trainer. Mijn hart ligt bij de DiSC gedragsvoorkeursstijlen. Niet als doel, maar als instrument. Omdat het zo herkenbaar en toepasbaar is. Daarnaast ben ik o.m. getraind in Appreciative Inquiry en Deep Democracy (level III).

Ik ben een creatief trainer. Ik zoek naar creatieve manieren om te leren, om mensen in beweging te brengen. Leren door doen, door te ervaren of door er op een andere manier naar te kijken.

Trainingsacteur

Twintig jaar heb ik met de voeten in de spreekwoordelijke klei van business-to-business leadgeneratie gestaan. Jarenlang zélf aan de telefoon. Veel projecten ‘gemanaged’.  En uiteindelijk heel veel getraind en gecoacht.
En dan vraagt iemand aan mij: “Waarom word jij geen trainingsacteur?”.
En dat is dan zo’n zaadje dat wordt gepland en je niet meer loslaat. Hoeveel rollenspellen had ik inmiddels niet gespeeld, hoeveel werkvormen niet ingezet binnen trainingen?

Om het vak van Trainingsacteur ook écht vorm te geven heb ik een opleiding gevolgd tot professioneel trainingsacteur. Dan vallen kwartjes. En natuurlijk ook: “Waarom niet 20 jaar eerder?”. Maar toen is toen en nu is nu. En nu heb ik een rugzak vol ervaring. Ervaring die ik dankbaar in kan zetten. Omdat ik geloof dat mensen zich altijd kunnen blijven ontwikkelen. Niet alleen door theorie, maar vooral ook door dóen.

Een schat die mij heel dierbaar is, is het theatergezelschap Vliegeren Met Tegenwind. Hierin ontwikkelen en spelen wij voorstellingen rond actuele thema’s in en rond de zorg. Voor zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers (www.vliegerenmettegenwind.nl).

Corrie van Nieuwkerk

Wil je weten wat anderen van mij zeggen? Klik dan eens hier.
Wil je mijn CV downloaden? Klik dan hier: CV