Corrie van Nieuwkerk | 06 8182 2820

Acteren in assessments

Ik hou van de uitdaging die je als assessmentacteur tegenkomt. Ik hou ook van de herkenbaarheid van veel situaties – want meer dan 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven helpt. Ik hou van het bouwen van bruggetjes. Bruggetjes om de deelnemer aan het (ontwikkel)assessment in staat te stellen meer van zichzelf te laten zien.


Want dat is waar het om gaat bij assessment acteren. Als assessmentacteur zorg ik voor lastige situaties die je in een werksituatie kunt tegengekomen. Ik roep bepaald gedrag als het ware op.

Het aanbieden van zogenaamde ‘platforms’ die ervoor zorgen dat de deelnemer competenties zoals bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden; leidinggevende vaardigheden (tact, inleving, motiveren, stijl van leidinggeven); besluitvaardigheid of flexibiliteit in relatie tot de (nieuwe of mogelijke) functie kan laten zien.

Feedback in een assessment vraagt nóg meer om een helicopterview van de trainingsacteur. Na afloop van het rollenspel moet ik immers ook terug kunnen geven hóe de kandidaat mij heeft beïnvloed in relatie tot de competenties die relevant zijn.