Corrie van Nieuwkerk | 06 8182 2820
1 januari 2016 | Een gesprek van 140 tekens

Een hele generatie, waaronder ook mijn eigen kinderen, is opgegroeid met Hyves en alle andere vormen van ‘sociale’ media die daarop volgden. Ligt het aan mij of lijkt die generatie meer en meer moeite te hebben om een ‘live’ gesprek te voeren. Laat staan om telefónisch een gesprek te voeren.

Een gesprek gaat immers verder dan 140 tekens. In een gesprek leg je contact met elkaar. Je probeert verbinding tot stand te brengen. Je brengt nuance aan door stemgebruik, volume, intonatie, nadruk, handgebaren, houding. Je kunt reageren op elkaar.

Luisteren hoeft niet wanneer je vooral schriftelijk met elkaar communiceert. In een gesprek kun je laten merken dat je luistert, zelfs laten zien hóe je luistert.

Hoe voer je een goed gesprek? Of een netwerkgesprek? Of een kennismakingsgesprek? Of een intake gesprek? Of een acquisitiegesprek?
Hoe luister je naar elkaar? Wat voor luistertypen en luisterhoudingen zijn er?

Zou het niet geweldig zijn om je schroom te overwinnen om een ‘live’ gesprek aan te gaan. Of de juiste toon te treffen of de juiste vragen te stellen? Terug te krijgen hoe je over komt op je gesprekspartner? Uitproberen wat wel of wat niet werkt in een kennismakings- of verkoopgesprek? Of een netwerkgesprek?

Wil je écht oefenen en ervaring opdoen om steviger een kennismakings- of verkoopgesprek in te gaan dan kun je, in plaats van ‘in de praktijk’ te oefenen, tijdens een try-out vlieguren maken. Als trainingsacteur en gecertificeerd DiSC trainer kan ik je laten ervaren hoe gesprekken verlopen.
In een nagespeelde praktijksituatie kun je oefenen met gedrag, waarbij ik als trainingsacteur reageer vanuit de rol van jouw gesprekspartner. Ik hou je een spiegel voor – in een veilige omgeving waar fouten maken mag. Waar je naar hartenlust met gedrag kunt experimenteren, zonder dat je het gevoel hebt te ‘oefenen’ op je prospect of potentiële klant.

Ik wens je veel goede gesprekken….