Corrie van Nieuwkerk | 06 8182 2820

Over mij

Ik ben ooit begonnen in de zorg en heb de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Een rugzak vol ervaring. Binnen commercie en zakelijke dienstverlening. Als medewerker en als leidinggevende. Kennis over hoe de hazen lopen, de taal spreken. En het stukje 'zorg' dat altijd blijft.


Trainer en coach

Ik ben opgeleid tot professioneel trainer (NOBTRA) en coach (NOBCO, STiR).
Daarnaast ben ik gecertificeerd DiSC trainer. Ik werk graag met DiSC gedragsvoorkeursstijlen, niet als doel op zich, wel om samen het gesprek aan te gaan. Omdat het zo herkenbaar en toepasbaar is.
Daarnaast ben ik o.m. getraind in Verbindende (Geweldloze) Communicatie,  Appreciative Inquiry en Deep Democracy (level III).
 

Trainingsacteur

Dat iemand op een moment aan mij vraagt: “Waarom word jij geen trainingsacteur?”.
En dat is dan zo’n zaadje dat wordt gepland en je niet meer loslaat. Hoeveel rollenspellen had ik inmiddels niet gespeeld, hoeveel werkvormen niet ingezet binnen trainingen?

Om het vak van Trainingsacteur ook écht vorm te geven heb ik een opleiding gevolgd tot professioneel trainingsacteur. Dan vallen kwartjes. En natuurlijk ook: “Waarom niet 20 jaar eerder?”. Maar toen is toen en nu is nu. En nu heb ik een rugzak vol ervaring. Ervaring die ik dankbaar in kan zetten. Omdat ik geloof dat mensen zich altijd kunnen blijven ontwikkelen. Niet alleen door theorie, maar vooral ook door dóen.


Samenwerken

Ik zoek graag de samenwerking. Want hoewel ik soms graag 'alleen reis' vind ik het samenwerken met en leren van elkaar waardevol.
Voor een serie trainingen voor leiderschapsvaardigheden werk ik graag samen met John Rijsdijk. Fijn om te zien hoe wij elkaar in trainingen aanvullen. Ik kijk er naar uit om in 2020 opnieuw met John aan de slag te gaan in een aantal reeds geplande trainingen.

Een schat die mij heel dierbaar is, is het theatergezelschap Vliegeren Met Tegenwind. Hierin ontwikkelen en spelen Ton van de Bildt en ik voorstellingen rond actuele thema’s in en rond de zorg. Voor zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers (www.vliegerenmettegenwind.nl).

Corrie van Nieuwkerk

Wil je weten wat anderen van mij zeggen? Klik dan eens hier.
Wil je mijn CV downloaden? Klik dan hier: CV